Steven Berghuis helemaal klaar met intimidatie: "Het houdt een keer op"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis werd voor drie duels geschorst nadat hij fysiek uithaalde naar een misdragende supporter. De spelmaker heeft spijt van zijn actie, maar hij deed het naar eigen zeggen niet zonder reden.

Berghuis vindt dat de vrijheid van meningsuiting vaak misbruikt wordt. Bij ESPN geeft hij aan: "Het houdt een keer op wat mensen allemaal naar je kunnen roepen. Daarin moet gewoon veel harder gestraft worden. Niet alleen in het voetbal, maar ook in Nederland denk ik. Alles kan te makkelijk. Ik maakte die keuze toen zelf, dus ik moet ook op de blaren zitten."

De 31-jarige middenvelder/aanvaller krijgt geregeld nare woorden naar zijn hoofd geslingerd en is het daarom helemaal zat. "Ik hoop dat de regering in Nederland harder gaat straffen en optreden. Als je boodschappen doet in de supermarkt en je wordt drie tot vier keer uitgescholden terwijl je spinazie uit de schappen haalt vind je dat ook niet leuk. Het blijft een lastig verhaal."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties