Tallon Griekspoor blikt vooruit: "Hij vindt zichzelf heel goed"

Tallon Griekspoor
Tallon Griekspoor Foto: © BSR Agency

Tallon Griekspoor neemt het zaterdag in de derde ronde van Roland Garros op tegen Alexander Zverev. De 27-jarige tennisser uit Nederland kijkt uit naar de krachtmeting met de Duitser en heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn overwinning tegen de Italiaan Luciano Darderi. 

"Ik had niet gedacht dat ik de wedstrijd in drie sets (7-6, 6-3 en 6-3, red.) zou binnenslepen", blikt hij terug op de website van de Telegraaf. "Na de regenonderbreking kwam ik heel goed terug de baan op. Ik zat er bovenop en hij begon toen steken te laten vallen", aldus Griekspoor.

Hij beseft dat het lastig zal worden om ook Zverev te verslaan. "Voor mij is hij een van de favorieten om het toernooi te winnen", vervolgt hij. "Maar ik heb vaker tegen Zverev gespeeld, dus ik weet wat ik moet. Ik zal vooral zijn forehand moeten vinden en hem daar proberen onzeker over te laten voelen.”

"Tuurlijk ga ik ook een beetje hulp van hem nodig hebben", beseft Griekspoor. "Als hij 75 procent van zijn eerste services inslaat, dan wordt het een lastig verhaal. Ik zal me dan vooral focussen op mijn eigen servicegames, maar ik heb dus ook wat hulp van hem nodig", erkent hij.

Griekspoor weet dat er een rechtszaak loopt tegen zijn tegenstander, die een vrouw zou hebben mishandeld. Zverev beweert echter onschuldig te zijn. "Ik heb van de week een interview gelezen waarin hij vertelt dat hij 100% gelooft in een goede afloop", reageert hij. "Bovendien is hij stoïcijns genoeg om weinig met die rechtszaak bezig te zijn. Zverev vindt zichzelf heel goed en dat is hij natuurlijk ook. Dat zagen we ook tegen Rafael Nadal", besluit Griekspoor. 

Lees meer:
0 reacties