Ter Braak: "Verdiende met gemak mijn vaders maandsalaris op een dag"

Leonie ter Braak
Leonie ter Braak Foto: © Orange Pictures

Leonie ter Braak wordt steeds populairder in televisieland en is ook regelmatig te zien bij Vandaag Inside. De presentatrice van Talpa, die overstap naar RTL, verdiende in haar jongere jaren echter een flink vermogen als model, maar kon niet goed met dat geld omgaan.

"In mijn vorige leven als fotomodel heb ik er een heel fortuin doorheen gejast en zelfs een flinke periode dik in de min ­gestaan", vertelt Ter Braak in haar column voor &C. "Het dieptepunt was dat ik op mijn vijfentwintigste mijn ouders om een tientje moest vragen zodat ik nog wat eten kon kopen voor die week. Twee jaar daarvoor verdiende ik met gemak mijn vaders maandsalaris op een dag. Ik dacht als jong meisje dat de zilvervloot altijd zou blijven varen."

"Dat deksel kreeg ik l­elijk op mijn neus", vervolgt de 42-jarige presentatrice. "Die zilvervloot bleek de titanic. Mijn v­aders ingezakte schouders, toen de meneer van de Rabobank hem vertelde dat al het spaargeld van z'n dochter erdoorheen gebrast was, vergeet ik nooit meer."

"Uiteraard heb ik wel iets opgestoken van die tijd. Ik leef niet meer op de pof, geef geen belastinggeld uit aan leuke jurkjes of schoenen en voor onverwachte tegenvallers heb ik nu een kleine buffer. Als je alles, in mijn geval financieel, een keer kwijtraakt, weet je dat niets voor altijd is. Sommige mensen hebben bindingsangst op liefdesgebied, ik heb dat met geld. Het is ­vanzelfsprekender om het niet te hebben dan wel. Maar ondanks die wijze lessen vindt mijn vader het gat in mijn hand nog altijd te groot", aldus Ter Braak.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties