Tim Hofman in slachtofferrol: "Ik word op het schavot geplaatst"

Tim Hofman
Tim Hofman Foto: © BSR Agency

Justitieminister Dilan Yesilgöz en Tim Hofman lijken geen goede vrienden. Op X halen ze naar elkaar uit. Hofman deed een oproep om beelden in te sturen van mishandelingen door agenten bij de protestactie bij de Universiteit van Amsterdam, waarop het moddergooien begon.

Yesilgöz vond het opmerkelijk en reageerde als volgt: "Wil je alleen beelden van agenten die ingrijpen bij rellen, nadat de relschoppers meerdere malen gesommeerd waren weg te gaan, of ook van relschoppers die journalisten het werk onmogelijk maken, de Joodse gemeenschap belagen, met stenen en ammoniak naar agenten smijten en spullen en gebouwen sloopten, Tim? En kunnen we mensen dan niet beter vragen dat te melden bij instanties die daar voor zijn? NB, als agenten iets niet goed zouden hebben gedaan, zullen we dat uiteraard onderzoeken en daar naar handelen."

Hier was Hofman weer niet van gediend. Hij reageerde met de woorden: "Ik weet dat jullie het hier allemaal prachtig vinden, maar dit is dus wel een minister van Justitie en Veiligheid (!) die mij hier als journalist (wiens leven echt niet altijd even veilig is) op het schavot plaatst vanwege het stellen van een vraag. meer niet. ik stelde een vraag. dat kun je een vervelende vraag vinden, of slecht getimed, of anderszins. kan allemaal, en jullie laten me dat veelvuldig weten. mag ook, want leve het vrije woord!".

De reacties die volgden waren enorm. Zowel Yesilgöz als Hofman kregen beiden veel bijval, hetgeen de kloof misschien alleen nog maar groter maakt.

Lees meer:
0 reacties