Tim Hofman neemt afscheid met laatste peuk: "Het ga je goed"

Tim Hofman
Tim Hofman Foto: © BSR Agency

Niet lang na het bezoek van Tim Hofman belandt de 27-jarige Zoe uit 'Over Mijn Lijk' in het ziekenhuis. Vervolgens wordt ze naar huis gebracht, waar Tim haar op komt zoeken om afscheid te nemen.

"De afgelopen paar dagen heeft ze de laatste dingen gedaan die ze erg belangrijk vond", zegt Zoë's moeder tegen Tim. "Zo is Zoë ook naar werk gegaan om afscheid te nemen van haar collega's. Haar laatste verjaardag viert ze nog met familie en vrienden. Dat is ook de laatste keer dat ze de meeste mensen ziet. Alles staat in het teken van afscheid nemen."

Daarna loopt Tim de woonkamer in waar Zoë in bed ligt. "Dit is het bed. Het afscheidsbed", zegt ze. "Ik denk niet dat het heel lang meer gaat duren. Ik denk dat het een kwestie is van weken." Ook de artsen vertellen haar dat een scan maken geen zin meer heeft, en dat Zoë over een tien weken waarschijnlijk niet eens meer naar het ziekenhuis kan komen.

Ook komen er steeds vaker momenten dat ze aan euthanasie denkt. Daar raakt ze naar eigen zeggen niet door in paniek, maar ze is er nog niet klaar voor. "Ik zie het als een verlossing. Ik ben mentaal nog niet waar ik lichamelijk ben. Dat maakt de situatie heel erg moeilijk. Er moeten nog wel een paar dingen in mijn hoofd gebeuren voordat ik er klaar voor ben."

Tim vervult nog een laatste wens van Zoë. Ze zouden namelijk nog samen een sigaretje roken. Zoë wordt naar buiten geholpen, en samen genieten ze nog even van een 'peukie'. "Ja, dat wilde ik nog wel graag," zegt Zoë. "Als dit jouw laatste wens is met mij, dan neem ik 'm hoor!" zegt Tim, die normaal niet rookt.

Wat zeg je tegen iemand die op sterven ligt? Daar heeft Zoë wel antwoord op. "Het ga je goed en ik hoop dat alles in je volgende leven mooi mag zijn." En dat is precies wat Tim ook tegen haar zegt. Vervolgens geven elkaar nog één laatste knuffel. "Bedankt voor alles", zegt Zoe. "Het was een fijne tijd." "Veel plezier aan de andere kant" vervolgt Tim.

Tien dagen na het bezoek van Tim overlijdt Zoë aan de gevolgen van botkanker. Ze is 28 jaar geworden.

Lees meer:
0 reacties