Timber: "Ik heb nooit gedacht: sh*t, ik heb het niet gehaald bij Ajax"

Quinten Timber
Quinten Timber Foto: © Pro Shots

Voor Quinten Timber is zijn grootste droom om samen met zijn tweelingbroer Jurriën in Oranje te spelen. De twee hadden echter een ander verloop van hun loopbaan.

Bij Ajax wist al Jurriën in het eerste elftal door te breken. Zijn tweelingbroer Quinten heeft dat echter niet gered. Daarom koos hij ervoor om in 2021 ergens anders te gaan proberen. Toch baalde hij hier niet van. “Ik heb nooit gedacht: shit, ik heb het niet gehaald bij Ajax. Ik kende mijn kwaliteiten”, vertelt hij in gesprek met NU.nl.

Er was destijds in ieder geval interesse genoeg in de huidige middenvelder van Feyenoord. “FC Utrecht en andere clubs uit binnen- en buitenland wilden me graag hebben. Ik speelde alles, dat was het doel en ik voelde me op mijn plek. Daarna kwam Feyenoord, ook daar kreeg ik het vertrouwen.”

Hij wil echter niet te ver op zaken vooruitlopen ten opzichte van zijn verdere carrière. “De Premier League is natuurlijk een mooie competitie, alleen God weet waar het eindigt.” Timber is nu dan geselecteerd voor Oranje, maar het is nog maar de vraag of zijn broer Jurriën fit is voordat het EK begint. Hij kampt namelijk met een knieblessure.

Lees meer:
0 reacties