"Tom Egbers werd in september met een hartinfarct opgenomen"

Presentator Tom Egbers heeft het afgelopen jaar twee keer problemen met zijn hart gehad. Dat maakt zijn vrouw Janke Dekker bekend. Half maart werd Egbers door de NOS besloten dat hij niet meer op tv zou zijn.

De aanleiding hiervoor was een publicatie in de Volkskrant over een affaire van Egbers. "De situatie is een grote aanslag op zijn gezondheid", begint Dekker in VROUW Magazine. "Op 19 april lag hij in het ziekenhuis met hartklachten. De cardioloog legde een direct verband met deze stressvolle kwestie. In september ging het weer mis en is hij met een hartinfarct opgenomen."

"We hebben bewust gezwegen over zijn hartaandoeningen, omdat mensen dan gaan roepen: 'Wat doen ze zielig.' Feit is: het is gebeurd", vervolgt Dekker, die onthult dat zij en haar man er elke dag mee bezig is. "We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Vandaag gaat het goed, gisteren was het minder. We hebben beiden psychologische hulp. Ik vergelijk het afgelopen jaar met een zwaar ongeval dat ons is overkomen en we zijn nu aan het revalideren."

Toch heeft het echtpaar ook veel steun ontvangen. "We kregen kaartjes, e-mails en brieven met heel persoonlijke verhalen over wat ze zelf in hun huwelijk hadden meegemaakt of op hun werk. Collega's van Tom hebben ons massaal gesteund met sms'jes, WhatsAppberichten, e-mails, telefoontjes enzovoorts. Toen Tom er op een gegeven moment doorheen zat, hebben we geteld: 153 collega's! Dat is echt heel veel. Er zijn nog steeds collega's die met Tom gaan wandelen om te praten. En sommigen zijn nog altijd bang dat ze hierdoor gedoe krijgen", besluit Dekker.

Lees meer:
0 reacties