Transfer op komst bij Vandaag Inside? "Geef haar die promotie"

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij Vandaag Inside
Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Pro Shots

Mediadeskundige Vlam weet het zeker: Merel Ek moet in de toekomst aanschuiven als tafelgast bij Vandaag Inside. De 29-jarige journaliste is volgens berekeningen van Vlam meer aan het woord in het programma dan vaste gasten René van der Gijp en Valentijn Driessen.

Ek is vaak te gast aan de bar bij Vandaag Inside. Ze zit daar, net als haar collega Sam Hagens, om het politieke nieuws te duiden. Ek is echter vaak aan het woord, zo valt Vlam op. "Merel is constant aan het woord. Zij spreekt zeventien procent van de tijd en spreekt daarmee meer dan Van der Gijp en Driessen", zegt hij in de podcast De Communicado's.

Daarvoor krijgt ze alle kans van presentator Wilfred Genee. "Ze krijgt gewoon echt heel vaak de bal toegespeeld door Wilfred en dat maakt die uitzending ook gewoon echt daadwerkelijk beter. Maar het is echt ongelofelijk hoeveel zij daar aan het woord is", aldus Vlam, die pleit voor een transfer: "Ik denk als iemand er zoveel aan het woord is, zet die persoon dan ook gewoon aan tafel. Geef haar die promotie tot tafelgast. Dat verdient ze gewoon."

Lees meer:
0 reacties