Triest! Joran van der Sloot flink mishandeld in gevangenis Peru

Joran van der Sloot
Joran van der Sloot Foto: © BSR Agency

De Nederlander Joran van der Sloot is in de Peruaanse gevangenis flink mishandeld en eist een betere bescherming. Dat laat zijn advocaat Maximo Altez weten aan Amerikaanse media. De raadsman maakt zich zorgen om de veiligheid van de Nederlandse veroordeelde moordenaar. Hij wil dat zijn cliënt naar een andere afdeling of gevangenis wordt overgeplaatst.

"Het was een gevecht tussen andere gevangenen. Hij is daarin terechtgekomen omdat hij iemand wilde helpen of verdedigen. Hij is gewond geraakt aan zijn hand en is geslagen", aldus Altez. Joran moest naar de ziekenboeg om zijn verwondingen te laten behandelen.

In een brief gericht aan justitie meldt de advocaat dat Joran een snijwond heeft opgelopen aan zijn hand. Hij verzoekt justitie om ervoor te zorgen dat de veiligheid van de gevangene wordt gegarandeerd, ondanks het feit dat Joran vastzit voor ernstige misdrijven. De raadsman benadrukt dat het belangrijk is om te onthouden dat alle mensen, ongeacht hun afkomst of begane misdaden, recht hebben op waardigheid en respectvolle behandeling.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties