Twentse burgemeester geschokt: "Ik zag zwart geschminkte pieten!"

De intocht in Goor verliep feestelijk
De intocht in Goor verliep feestelijk Foto: © Intocht Goor

Afgelopen weekend was in het Twentse Goor net als in vele plaatsen een intocht waar Sinterklaas feestelijk werd ontvangen. Toch levert het zoals elk jaar weer gezeik op vanwege inspanningen van de woke-gemeenschap.

Burgemeester van Hof van Twente Ellen Nauta, waar Goor ook onder valt, was niet te spreken over de intocht in haar plaats. Dit laat Nauta weten aan TC Tubantia. "Ik zag zwart geschminkte pieten, naast roetveegpieten. Dat er enkele zwarte pieten zouden zijn, wisten we. Maar in zijn algemeenheid had Goor gekozen voor roetvegen, is ons vooraf verteld. Die informatie heb ik doorgespeeld aan Kick Out Zwarte Piet. De actiegroep mailde ons met vragen hierover. Zoals ze volgens mij bijna alle gemeenten in Nederland die vraag hebben gesteld."

De intocht, waar zo'n 3.000 mensen aanwezig waren, verliep overigens feestelijk. Er waren geen ongeregeldheden aangezien er geen actievoerders van de extreme KOZP-groep waren.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties