Ugalde doelwit bij Studio Voetbal: "Dat slaat nergens op, Pierre"

Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal
Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal Foto: © Studio Voetbal

Arno Vermeulen en Pierre van Hooijdonk stonden zondagavond lijnrecht tegenover elkaar bij Studio Voetbal inzake de transfer van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. Vermeulen begrijpt dat FC Twente voor zo'n enorm bedrag mee wil werken aan een overgang naar de Russische club, zeker om Ugalde zelf graag wil en anders mogelijk gefrustreerd rondloopt.

Van Hooijdonk staat er anders in. "Maak je nu de rol van de speler niet een beetje te groot?", vraagt de oud-spits zich af. "Uiteindelijk komt er een club die veel geld voor Ugalde wil betalen. En dan wil die speler. Maar we hebben allemaal weleens in een situatie gezeten dat we de mogelijkheid hadden om ergens naartoe te gaan en dat de club zegt: Nee, op dit moment niet."

"Ik vind de situatie van FC Twente ook nog eens, gezien de stand op de ranglijst, dusdanig dat je er niet beter van wordt", vervolgt Van Hooijdonk. "Afscheid nemen van je ambitie vind ik nog een beetje overdreven gesteld. Dus waarom zou je daarin mee moeten gaan als club? Ik snap dat FC Twente er uiteindelijk voor gekozen heeft, alleen ik vind het argument om te zeggen dat de speler dan geen zin meer zou hebben, veel te sterk."

Vermeulen geeft aan dat Ugalde zelf graag wil. "Die jongen heeft in zijn kop om weg te gaan. Dan is het wel lastig om hem nog de rest van het seizoen te pleasen. Uiteindelijk neem je de beslissing en ik kan me voorstellen dat je als club, ook met het geld wat je ervoor krijgt, het doet."

"Stel nou dat die transfersom veel lager zou zijn, die zou twee miljoen zijn. Geldt dan nog steeds hetzelfde?", countert Van Hooijdonk, die erop doelt dat ook dan het hoofd van Ugalde op hol zou zijn gebracht met zo'n salaris. "Dan laat je 'm uiteindelijk natuurlijk niet gaan, dat is logisch", reageert Vermeulen. "Omdat het een samenspel is."

"Hoezo dan niet?", is Van Hooijdonk verbaasd. "Voor veertien miljoen wel, want dan ben je bang dat hij moeilijk gaat doen. Voor tweeënhalf miljoen kan hij toch net zo goed moeilijk gaan doen?" Vermeulen: "Pierre, je maakt een theoretische zaak die natuurlijk helemaal nergens op slaat."

Presentator Sjoerd van Ramshorst staat aan de kant van Van Hooijdonk. "Het heeft wel een punt dat hij zegt dat het er niet toe doet wat de speler ervan vindt", meent Van Ramshorst. "Natuurlijk wel, het is logisch dat je voor vijftien miljoen de beslissing neemt", verdedigt Vermeulen. "Als een speler weg wil, dan maakt hij het je zo ingewikkeld dat je er meestal in mee gaat."

Lees meer:
0 reacties