Vahle over Steven Berghuis: "Ik vroeg hem waarom hij dat deed"

Noa Vahle
Noa Vahle Foto: © NESimages

Noa Vahle kende een jaar geleden haar definitieve doorbraak toen ze tijdens het WK in Qatar verslag deed voor De Oranjewinter, het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Sindsdien is ze wekelijks op televisie te zien en won ze zelfs de Televizier-Ring Talent van het Jaar.

In een uitgebreid interview met Voetbal International gaat ze onder meer in op de vraag of voetballers meer aan vrouwen vertellen dan aan mannen. "Het ligt altijd aan de vraag en je stijl. Misschien werkt het, hoor. Maar ik probeer een gesprek open te houden en niet meteen met gestrekt been erin te gaan en mijn mening op te leggen. Misschien dat mannen daar anders in zijn. Maar natuurlijk doe ik het ook als het wel écht nodig is."

Ook noemt ze nog een voorbeeld. Hierin haalt ze de Ajacied Steven Berghuis aan. "Ik had bijvoorbeeld laatst een interview met Steven Berghuis over zijn rode kaart tegen Olympique Marseille. We willen dan vooral horen wat hij ervan vindt en niet wat ik denk. Toch blijf je kritisch, hoor. Ik vroeg hem waarom hij het op die plek deed en waarom met twee benen. Maar natuurlijk is de vraag stellen hem soms ook beantwoorden. In dit geval vond ik het wel goed dat hij van zich afbeet. Als hij dat echt vindt, moet hij dat lekker zeggen!", besluit Vahle.

Lees meer:
0 reacties