Van den Heuvel: Borsato en Ali B. moeten vrezen voor gevangenisstraf

Marco Borsato
Marco Borsato Foto: © Pro Shots

De kans dat de vier verdachten in The Voice-zedenzaak voor de rechter zullen moeten verschijnen is sinds gisteren enorm toegenomen. Nu het Openbaar Ministerie regisseur Martijn N, Jeroen Rietbergen, Ali B en Marco Borsato officieel als verdachten bestempelt, is de kans klein dat de zaak in de doofpot zal verdwijnen.

Het OM is blijkbaar overtuigd dat er genoeg belastend materiaal is om de verdachten aan de tand te gaan voelen. Dit kunnen intensieve gesprekken worden, waarbij niet valt uit te sluiten dat één of meer verdachten alsnog worden gearresteerd, zo laat John van den Heuvel weten in De Telegraaf.

Over de uitkomst valt nog geen zinnig woord te zeggen, het zijn grofweg twee mogelijkheden. Het Openbaar Ministerie brengt de verdachten voor de rechter of het OM seponeert de zaak. Een publieke behandeling, voor een volle rechtszaal en veel pers is voor verdachten en slachtoffers vaak geen prettig vooruitzicht. Bij lichtere zedenzaken is een strafbeschikking daarom ook mogelijk. Die kans is bij Ali B klein omdat hij van verkrachting wordt beschuldigd.

Ook Borsato hangt een zware straf boven het hoofd, mocht hij schuldig worden bevonden. Hij zou zich hebben vergrepen aan een vijftienjarig meisje. Op de zaken waar Borsato van wordt beschuldigd, staat een gevangenisstraf tussen de twaalf en zesendertig maanden. Het is nog niet duidelijk waar Rietbergen Martijn N van worden verdacht.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties