Van den Heuvel: "Dat is voor mijn vrouw een hele geruststelling"

John van den Heuvel heeft al jaren zware persoonsbeveiliging. De misdaadjournalist van De Telegraaf wordt al lange tijd bedreigd.

Volgens Van den Heuvel heeft de persoonsbeveiliging één groot voordeel. "Als je zeg maar echt een vreemdganger bent en je wilt ervan af, dan moet je persoonsbeveiliging nemen", zegt hij lachend in de podcast Real Talk. "Dat is voor mijn vrouw een hele geruststelling."

Van den Heuvel wordt al sinds 2017 beveiligd. "Zij maken mij mee tijdens allerlei zaken die in elk mensenleven spelen: verjaardagen, begrafenissen. En dat geldt niet alleen voor mij, maar ook voor mijn dierbaren", aldus de misdaadjournalist, die nog een nadeel ziet aan persoonsbeveiliging.

Vooral tijdens het hardlopen vindt hij het frustrerend. "Dan ga ik het bos in en denk ik: zo, lekker tempo. Maar ik ben dan buiten adem terwijl de beveiligers nog gewoon lopen te praten. Dus ik gym nu vooral thuis, met een coach."

Van den Heuvel geeft aan dat hij niet de enige is in deze situatie. "Dit geldt voor zoveel andere mensen: advocaten, officieren van justitie, rechters, politici. In dat opzicht zijn we in Nederland echt totaal de verkeerde weg ingeslagen."

Montpellier - Paris Saint-Germain

Paris Saint-Germain wint voor 50 (!) keer je inzet!

Wat doen de sterren van Paris Saint-Germain woensdagavond tegen Montpellier? Na een moeizaam gelijkspel afgelopen weekend zijn drie punten hard nodig. Als nieuwe speler bij BetCity krijg jij nu 50 keer je inzet voor een overwinning van PSG! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties