Van den Heuvel hekelt Jinek: "Not amused door wat er gebeurde"

John van den Heuvel
John van den Heuvel Foto: © Orange Pictures

John van den Heuvel zal voorlopig niet meer in talkshows op televisie te zien zijn. De misdaadverslaggever van De Telegraaf was dinsdagavond te gast bij Jinek, waar twee gasten uit het publiek de live-uitzending verstoorden door een statement over Qatar te maken.

Van den Heuvel is geschrokken door het incident. "Vooropgesteld, ik was al weg op het moment dat het gebeurde", zegt Van den Heuvel, die permanent wordt beveiligd omdat hij ernstig wordt bedreigd, in De Telegraaf. "Afgesproken was dat ik alleen aan tafel zat op het moment dat mijn onderwerp werd besproken. Maar deze jongens zaten toen al in het publiek, op enkele meters afstand."

"Nu was het onschuldig wat ze deden, maar als zij zo makkelijk erin slagen iets te doen, kunnen kwaadwillende personen dat ook", vervolgt de misdaadverslaggever. "Ik was 'not amused' door wat er gebeurde, mijn beveiligers ook niet, en heb dat ook laten weten. Overigens is het voor andere prominente gasten, zoals ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders, cruciaal dat de beveiliging optimaal is."

Van den Heuvel vindt dat gasten beter beveiligd moeten worden. "Ik denk dat er twee oplossingen zijn om dit te voorkomen. Je kunt de beveiliging in de studio's sterk opschroeven. Alleen met een handscanner mensen controleren, zoals nu vooral gebeurt, is simpelweg niet voldoende. Dan heb je waarschijnlijk echt detectiepoortjes nodig. De andere oplossing is geen publiek meer toelaten", besluit hij.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties