Van der Gijp haalt uit: "Alsof je naar een crematie zit te kijken"

René van der Gijp
René van der Gijp Foto: © Pro Shots

René van der Gijp is niet onder de indruk van het voetbalprogramma Rondo. Wel heeft hij een hoge pet op van analist Rafael van der Vaart.

"Ik zat naar dat Rondo te kijken, maar dat is net alsof je naar een crematie zit te kijken", zo vertelt Van der Gijp in Vandaag Inside. "Er is ook niemand die iets tegen een ander zegt, hè? Rafael van der Vaart, die wel heel leuk is, raaskalt ook weleens, maar dan zeg je toch als Marco van Basten zijnde: ‘Heb jij te lang aan de lunch gezeten?’"

Van der Gijp laat een fragment van de show zien. "Hoe ze erbij zitten, joh." Derksen is blij dat hij zelf niet meer in een écht voetbalpraatprogramma zit. "Ik zit nu heel afstandelijk al die voetbalshows te kijken en ik heb zelf ook twintig jaar meegedaan. Het is me een geleuter, er is ook niemand die iets leuks zegt."

Wel zijn de heren dus positief over Van der Vaart. "Bij Studio Voetbal is Van der Vaart de enige die voor een beetje reuring zorgt", aldus Derksen. Van der Gijp: "Als je dan dit (Rondo, red.) ziet... Van Basten zit gewoon zo (met zijn armen over elkaar, red.)."

Lees meer:
0 reacties