Van der Gijp over nieuw contract: "Ik zie de zin er niet van in"

Momenteel onderhandelen de heren van Vandaag Inside over een nieuw contract bij John de Mol. De Talpa-baas zou graag het trio tot minimaal het EK van volgend jaar op de buis willen zien. De huidige contractovereenkomst loopt aan het einde van dit jaar af, maar vooral René van der Gijp lijkt te twijfelen over een verlenging.

De Telegraaf heeft een gesprek met van der Gijp gehad. "Ik wil best wel een nieuw contract tekenen, maar ik zie de zin er niet van in. Echt serieus niet. Ik zie de zin wel voor hen, maar voor mezelf niet zo. Kijk, zij willen zich verzekeren van die hele zomer, dan kun je 90 uitzendingen maken in twee maanden. En ik denk bij mezelf: ja, oké, maar ik heb gewoon nog een contract en dat contract dien ik gewoon uit."

Van der Gijp zou het meest ervoor vrezen dat zijn geliefde programma anders wordt. "Wie zit er nou te wachten op een show van ons tussen 20.30 en 22.00 uur? Dan kunnen we helemaal niet doen wat we nu doen, gewoon lekker die geile filmpjes allemaal laten zien."

Ook zou hij de voormalig PSV-speler niet tevreden zijn met het salaris dat hij krijg voorgeschoteld. "Hij zegt dat we eerder moeten denken aan een bedrag tussen de acht en negen ton. Laten we dan over zes maanden met elkaar om tafel gaan. Dan pas moet er écht een nieuw contract komen en wellicht is er dan wél een spaarpotje waar je ons uit kan betalen."

Johan Derksen zou daarentegen enthousiaster zijn over een contractverlenging. Hij geeft aan: "Wilfred praat met John de Mol en René en ik zijn er helemaal niet bij betrokken. Ik ben de minst zakelijke van het trio. Als John een bedrag roept, zeg ik: 'John, oké.'"

Lees meer:
0 reacties