Van der Gijp wil klimaatwappies studio uit hebben: "Heb er niks mee!"

Van der Gijp en klimaatwappies
Van der Gijp en klimaatwappies Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp was dinsdagavond niet blij met de aanwezigheid van twee bargasten in de uitzending van Vandaag Inside. De redactie van het programma had klimaatactivisten Hannah Prins en Sieger Sloot uitgenodigd. Van der Gijp zei dat hij de twee liever niet in de studio had. Hij keerde het tweetal gedurende het gesprek zelfs even de rug toe.

Prins en Sloot legden in het programma uit waarom ze deelnemen aan klimaatdemonstraties zoals het bezetten van de A12 in Den Haag. “Als je braaf vraagt of dingen veranderen, veranderen ze meestal niet. Op deze manier wel”, zei Prins onder meer. Van der Gijp was absoluut niet blij.

“Ik vind het twee aardige mensen, maar past dit in het programma? Ik vind ze hartstikke lief, maar wat moet je ermee? Ik had net zo goed thuis kunnen blijven. Ik had een heel leuke avond gehad, lekker Netflixen, Cambuur kijken…”, zei hij tegen presentator Wilfred Genee. ”Ik heb er niks mee. Wat moeten wij ermee? Wij hebben een leuk programmaatje dat hartstikke goed loopt, zitten er twee van die… Hun idealen zijn prima, maar dat soort types past niet bij ons in het programma.”

Derksen vroeg vervolgens of Prins en Sloot dan maar weg moeten. “Ja”, antwoordde Van der Gijp. Later zei hij: "Ik heb oprecht een teringhekel aan mensen die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Daar heb ik niks mee. Die twee denken dat ze de wijsheid in pacht hebben." Bij de afkondiging van de uitzending stond Van der Gijp direct op en liep hij van tafel.

Lees meer:
0 reacties