Van der Meijde vertelt hilarische anekdote: "Zo om m'n eikel gedraaid"

In het programma 1Twente Voetbaltijd is oud Ajax-voetballer Andy van der Meijde te gast. Presentator Mick van Halst, zoon van, haalt een verhaal aan over zijn vader (Jan van Halst red.). Andy weet direct waar dit verhaal over gaat en heeft nog een leuke anekdote in petto.

"Hij zag er al beter uit toen, door die schop", begint Van der Meijde lachend. "Hij kwam terug het veld in met een tulband. Na de wedstrijd zat hij met koppijn. Ik dacht toen, ik moet hem opvrolijken. Toen ben ik naar de fysio gelopen, heb ik tape gepakt en dat heb ik zo om m'n eikel heen gedraaid. Toen ben ik naast hem gaan zitten, als echte tweeling. Ik aaide over m'n eikel en zei, gaat het Jantje? Toen moest hij lachen en was het wel weer goed."

"Jouw vader was wel belangrijk voor onze ploeg", gaat Van der Meijde op een serieuze toon verder tegen presentator Mick. "Hij had veel ervaring." Mick van Halst haakt in: "Hij had natuurlijk het een en ander meegemaakt met Co Adriaanse het jaar daarvoor." "Ja hij was wel van het ons in trainingen op het veld scherp houden, hij was echt een leider", gaat de oud-aanvaller verder. "Soms ook echt een klerelijer, hij gaf wel eens een schop. Maar dat hadden wij ook nodig, we waren een jonge groep met Zlatan, Mido, Chivu en ik. Jan was wel degene die de balans bracht", besluit Van Der Meijde.

Lees meer:
0 reacties