Van der Vaart baalt van Ajacieden: "Kinderen huilen, verschrikkelijk"

Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal
Rafael van der Vaart bij Studio Voetbal Foto: © Studio Voetbal

De Klassieker die afgelopen zondag werd gespeeld liep volledig uit de hand. Zowel op het veld als daarbuiten ging het helemaal mis.

Zondagavond werd in Studio Voetbal de gang van zaken besproken. Rafael van der vaart was zelf aanwezig in de Johan Cruijff Arena en zag alle ellende met eigen ogen. "Ik kon zelf het stadion niet uit, kinderen huilen, noem alle narigheid maar op. Dat was gewoon verschrikkelijk. Natuurlijk snap je de emotie. Mensen betalen veel geld, dat is allemaal logisch, maar je gaat niet je eigen huis vernielen en proberen mensen aan te vallen. Een zwarte dag. Heel slecht voor het imago van Ajax."

Pierre van Hooijdonk is vooral verontwaardigd. "Dit was vooraf toch al bekend? Ik hoorde Jan van Halst zeggen: "We hebben er alles aan gedaan". Maar de technisch directeur is al niet in het stadion, dat heeft een reden. Met de situatie waarin Ajax zit weet je dat er een kans is dat je een pak rammel van Feyenoord krijgt. Dan kan de zaak escaleren. Daarna wordt dat stadion bestormd… Daar is veel te weinig rekening mee gehouden."

Van der Vaart reageert. "Iemand kan een Feyenoord-shirt aantrekken en twee keer iets op het veld gooien... Vorige week zei Te Kloese: "Wij hebben netten, wij hebben ook een paar idioten - laten we het maar even zo noemen - en daar vertrouwen wij niet op". Dat vond ik heel oprecht en eerlijk, want zo is het namelijk ook. Het enige positieve was dat alle fans rustig waren bij het juichen bij Feyenoord. Dit was puur tegen het beleid van Ajax. Ik ben wel klaar met deze wedstrijd en ik denk de spelers ook. Die laatste 35 minuten geloof ik wel. Gewoon Feyenoord winst. Punt", besluit de oud-international.

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties