Van der Vaart over Real-speler: "Hij sloeg me regelrecht in mijn maag"

Rafael van der Vaart
Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart is verrast over het feit dat Antonio Rüdiger de absolute top heeft weten te halen. De Nederlander stond in 2013 als speler van Hamburger SV tegenover Rüdiger die door een heel domme overtreding destijds nog rood kreeg.

"Dit is een beetje een idioot. Ik speelde met HSV tegen Stuttgart, hij sloeg me in een keer uit het niets. Hij sloeg me regelrecht in mijn maag. Ik overdreef wel een beetje, toen had ik nog buikspieren dus het deed niet echt pijn", zegt de oud-international lachend bij Ziggo Sport.

Toch kan Van der Vaart wel sympathie opbrengen voor de Duitser. "Hij provoceert, maar wel op een leuke manier, ofzo." Dat Real Madrid al jaren met hem start is echter ongelooflijk. "Ik had nooit verwacht dat hij dit uit zijn carrière zou halen. Als ik hem zie spelen, nooit gedacht dat hij zo ver zou komen, ik vond hem gewoon niet zo goed."

Van der Vaart weet dat Rüdiger populair is bij teamgenoten: "Hij wordt heel erg geliefd door zijn medespelers, dat kun je zien. Hij is echt een krijger, gaat altijd all-in. Die heb je gewoon nodig, dat soort spelers." Pepe is ook zo'n soort speler. "Dat is nóg extremer hoor. Pepe is echt de allerliefste man die je kunt tegenkomen. Maar bij Madrid joh, hij kwam af en toe de kleedkamer binnen, dan had hij weer rood gehad. En in de kleedkamer kwam hij er pas achter wat er gebeurd was."

Lees meer:
0 reacties