Van Gelder boos bij terugkeer: "Klaar, over, uit, wat mij betreft"

Jack van Gelder roept irritatie op met zijn terugkeer op televisie. De presentator beweert dat hij nooit iets gemerkt heeft van een giftige werksfeer bij NOS Sport. "Dat is nu juist het probleem!", zegt hij.

Waarom Jack voor een tijdje niet op de beeldbuis te zien was? "Omdat ik vorige week, nadat de Volkskrant met allerlei artikelen verscheen waarin ik ook voorkwam, dacht: even op de plaats rust. Ik moest het allemaal even verwerken, goed over nagedacht. Ik ben er gewoon. Ik was er elke maandag en ik vind het leuk om er weer te zijn", zegt hij in gesprek met HLF8.

Van Gelder wil er verder niks meer over kwijt. "Ik heb hier precies gezegd hoe ik over de affaire dacht en wat er is gebeurd en wat er niet is gebeurd. Dat is het. En verder: klaar, over, uit, wat mij betreft."

En wat betreft die giftige werkcultuur bij NOS Sport? Jack heeft daar nooit iets van gemerkt. "Totaal niet. Zoals ik al zei: ik kwam nooit op de redactie. Ik deed mijn programma's en wij zaten in een aparte hoek. Ik was nooit op de redactie en had zelfs geen eigen bureau. Ik heb er werkelijk nooit iets van gemerkt, maar ik begrijp dat er veel is gebeurd."

Jack legt de schuld volledig bij de hoofdredactie. "Als de hoofdredactie eerder had ingegrepen en serieus werk had gemaakt van de incidenten en klachten van mensen serieus had genomen, dan hadden we het hier nu niet over hoeven hebben. Dat is de realiteit."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties