Van Gelder emotioneel na videoboodschap: "Echt onder de indruk"

Jack van Gelder
Jack van Gelder Foto: © Pro Shots

Marten de Roon moet het EK in Duitsland laten schieten vanwege een blessure. De oud-speler van SC Heerenveen had zaterdagavond wel een mooie boodschap voor zijn Oranje-teamgenoten.

"Ik wil jullie allereerst ontzettend veel succes wensen. Ik wil jullie iets kleins meegeven. Om te geloven in jezelf, vertrouwen te hebben in jezelf, om trots te zijn op jezelf. Maar vooral ook heel trots te zijn op elkaar. Geloof te hebben met elkaar en dat uitstralen", vertelt De Roon bij Wij Houden van Oranje, waar de selectie aanwezig was. "Ik denk dat we een geweldige groep hebben. Met geweldige kwaliteiten en individuen met geweldige kwaliteiten."

De Roon heeft veel vertrouwen in een mooi eindtoernooi voor het Nederlands elftal. "Jullie zijn op zoek naar het vonkje, wat het aansteekt, wat het laat ontploffen. Dan zijn jullie een groep die niet te houden is, die niet te verslaan is en iedereen aan kan", vervolgt de speler van Atalanta Bergamo. Ik denk dat jullie daarin moeten geloven. Kijk elkaar aan, spreek het naar elkaar uit. Dan gaan jullie die beker winnen, dan gaan jullie Europees kampioen worden."

De videoboodschap wordt door de spelers van Oranje met applaus ontvangen en ook Jack van Gelder geniet zichtbaar. "Ik heb zó veel groepen van het Nederlands elftal gezien. Het begin van de uitzending begonnen we met Oranje-beelden, dan krijg je kippenvel. Maar ik krijg van deze gasten ook gewoon kippenvel", vertelt de presentator. "We hebben zo'n mooie selectie. Ik heb zo veel vertrouwen in jullie. Ik ben echt onder de indruk. Ik ben emotioneel, ja."

Lees meer:
0 reacties