Van Gelder krijgt draai om oren: "Je hebt desinformatie verspreid!"

Rutger Castricum heeft Jack van Gelder zondagavond in het programma De Oranjezondag van Hélène Hendriks een flinke draai om de oren gegeven. Castricum beticht hem ‘desinformatie’ te hebben verspreid over het coronavaccin.

Castricum heeft Van Gelder ‘hier en daar ook wat ‘desinformatie horen verspreiden’. “Ook als het over corona gaat”, zo zegt Castricum. Van Gelder: “Dat heb ik meteen daarna hersteld. Dat ging over wel of niet het gele boekje en dat soort zaken. Maar ik heb zelf ook gezegd in uitzendingen dat ikzelf ook ben gaan twijfelen na drie keer te zijn gevaccineerd tegen corona wat je nou wel of niet moest doen.”

Castricum: “Ja, en dan had jij daar de woorden bij: ik weet niet wat voor gif ze in mij spuiten.” Van Gelder: “Ja, dat weet ik inderdaad ook niet.” Castricum: “Nee, dat snap ik. Maar dit is denk ik wel precies waar het over gaat, waardoor dus de toestand ontstaat en waardoor we nu dus met de gebakken peren zitten.” Jan Joost van Gangelen was eveneens aan tafel geschoven en stelt dat het wel ‘goed’ is om het jezelf af te vragen.

Castricum: “Ik sta niet bekend als volgzaam, maar ik vind wel dat we ergens moeten vertrouwen op de wetenschap. Kijk, bij corona weten we allemaal dat we in een heel moeilijk parket zaten. We hebben de wetenschap gehad die in no time iets heeft gefabriceerd, wat achteraf ontzettend goed geholpen heeft. Ons écht uit de shit getrokken heeft. Je kunt altijd roepen dat het lariekoek is, maar je maakt van feiten je mening en dat heeft Jack ook een klein beetje gedaan.”

Van Gelder: “Ik probeer terug te gaan in mijn gedachten. Ik heb nooit gezegd dat ik niet wist wat voor gif ik in me gespoten kreeg. Ik heb gezegd dat ik niet weet wat ik in me gespoten kreeg. Maar het woord ‘gif’ heb ik niet gebruikt”, besluit Van Gelder.

Lees meer:
0 reacties