Van Halst blikt terug: "Het leek nu op het einde wel redelijk te gaan"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Jan van Halst heeft de misdragingen van Ajax-supporters afgekeurd. De tijdelijke directeur algemene zaken reageerde na afloop van de gestaakte Klassieker voor de camera van ESPN.

Van Halst wilde het toen nog niet over de toekomst van de inmiddels ontslagen Sven Mislintat hebben. "Ik begrijp jouw vraag heel goed. Dat zal bij heel veel mensen leven. Maar ik hoop dat je ook begrijpt dat we bij een van de belangrijkste wedstrijden in het Nederlandse voetbal staan die net gestaakt is. Dat is een ernstig ding."

Waar hij het wel over wilde hebben, was de bestorming van de hoofdingang door gefrustreerde supporters. "Daar is iedereen boos en teleurgesteld over. Het gaat er om dat alle supporters en gasten die hier zijn geweest op een veilige manier weg konden gaan. Het leek nu op het einde wel redelijk te gaan, maar we zijn nog bezig om dat te managen."

"Die supporters willen hun teleurstelling uiten. Wij begrijpen die teleurstelling enorm. Het is een heel slechte seizoenstart en er is gedoe rondom dit nieuwe begin. Dat begrijpen we allemaal. Maar om dat in dit gedrag te laten zien, dat keuren we ten stelligste af. We zijn in Nederland sowieso druk bezig om dat allemaal te normaliseren met allemaal maatregelen, maar blijkbaar is het nog niet genoeg. Daar moeten we over praten."

Lees meer:
0 reacties