Van Nistelrooij hard: "PSV is geen club met een herkenbare visie"

Ruud van Nistelrooij
Ruud van Nistelrooij Foto: © Pro Shots

Ruud van Nistelrooij denkt niet dat PSV een club is waar volgens een vaste visie voetbal wordt gespeeld. De voormalig topscorer doelt hiermee onder meer op de Eindhovense scouting, die niet scout op een bepaalde speelwijze.

"Het geheel wordt dan belangrijker, inderdaad", vertelt Van Nistelrooij in de podcast Met Open Vizier. "Maar goed, bij PSV wordt ook niet gescout op een speelwijze. PSV en bijvoorbeeld ook Real Madrid vind ik geen clubs die heel herkenbaar en volgens een visie voetbal spelen. Dat is gewoon heel veel goede spelers halen op bepaalde posities. En altijd wel buitenspelers."

De oud-speler en -trainer van de Eindhovenaren bedoelt hiermee niet dat er geen visie te ontdekken valt onder Peter Bosz, maar hij doelt hiermee meer op de club zelf. Er is geen vaste speelwijze die PSV altijd standaard hanteert. "PSV heeft de laatste jaren echt goede buitenspelers gehad. Maar dan moet je ook daar als trainer in detail gaan kijken wat nou het beste is voor je team", aldus Van Nistelrooij.

Lees meer:
0 reacties