Van Roosmalen weggestuurd bij NOS Sport: "Ze vonden dat niet netjes"

Marcel van Roosmalen aan het roken
Marcel van Roosmalen aan het roken Foto: © Pro Shots

Marcel van Roosmalen is vorig jaar weggestuurd bij NOS Sport door uitspraken die hij deed bij Vandaag Inside. De journalist annex schrijver liet zich kritisch uit over Joep Schreuder en geeft aan dat hij de leiding van NOS Sport geen warm hart toedraagt, wat volgens sommige mensen wordt beweerd.

"Die Maarten Nooter en zo, die draag ik helemaal geen warm hart toe! Die man heeft mij ontslagen!", zegt Van Roosmalen in de podcast 'Weer Een Dag'. "Ze vonden het niet netjes dat ik zei: 'Pak Joep Schreuder zijn perskaart af'. Ze zaten toen denk ik net in de interne verwerking van al het nieuws wat eraan zit te komen. Toen hebben ze met elkaar gezegd: 'Dit kunnen we er niet bij hebben. We moeten om onze bedreigde NOS'ers gaan staan'. Met Jeroen Stekelenburg voorop. Want dat is de barmhartige samaritaan, dat lees ik overal."

Van Roosmalen vervolgt: "Hij neemt het ongelooflijk op voor de slachtoffers. Jeroen Stekelenburg moet je erbij hebben. Op iedere redactie werkt er wel zo'n Florence Nightingale die Jeroen Stekelenburg heet. Hij gaat eromheen staan, gooit z'n body er tussen en hij zegt: 'Ho jongens, het gaat hier om de slachtoffers'."

Van Roosmalen werkte op freelancebasis voor de NOS en is dus niet officieel ontslagen. Van Roosmalen: "Het is eigenlijk wegsturen, en dat is natuurlijk makkelijk, zeker als dat in een 'vervuild kanaal' wordt geuit, zoals ze de concurrentie zien. 'Bij Talpa zijn ze lang niet zo zuiver als bij de NOS zelf'. Dan is het je biezen pakken en dan wordt er een streep gezet door honderd zondagmiddagen die je hebt opgeofferd, die je hebt weggenomen van je gezin. Dan denk je weleens: Ja, waarom heb ik die Korte Corner gedaan?"

Feyenoord wint voor 50 (!) keer je inzet!

Feyenoord speelt donderdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Volendam. Unibet heeft een mooie boost bij een overwinning van Feyenoord in De Kuip. Als nieuwe speler bij Unibet krijg jij 50 (!) keer je inzet bij een zege van Feyenoord! Schrijf je hier in claim de UniBoost!

Lees meer:
0 reacties