Vegetariër vraagt hele wijk stoppen te BBQ'en vanwege de geur

BBQ
BBQ Foto: © X

Een mail van een veganistische jogger ging verhaal, nadat hij de hele buurt vroeg om buiten geen vlees meer te bakken. Er bestaan heel wat vooroordelen over vegetariërs, maar deze jogger, wellicht uit Berkeley in San Francisco, deed niet veel moeite om de harten van zijn vleesetende buren te veroveren.

“Sluit je ramen wanneer je vlees aan het bakken bent!”, werd geschreven. De mail werd gedeeld op Twitter-account Best of Nextdoor. Hoewel de identiteit van de auteur niet bekend is, heeft hij wel een uitgesproken mening over vlees en meer in het bijzonder over de geur ervan.

De jogger schreef: “Hoe gaat het met jullie wijk, veel liefde.

Als een veganistische jogger is het voor mij deze periode van het jaar altijd moeilijk omdat het weer begint op te warmen en mensen hun ramen beginnen open te zetten. Verschillende keren per week ga ik rond het uur van het avondmaal joggen en wanneer mensen hun raam hebben openstaan, kan ik ruiken wat ze koken. Onlangs rook ik een scherpe vleesgeur en het kan best overweldigend zijn.”

De vegetariër ging verder met te zeggen dat de geur van vlees ‘beledigend’ is en hij drukte zijn hoop uit dat mensen medeleven zouden tonen voor zijn vegetarische buren.

Ze hadden ook nog enkele suggesties voor hun buren. Ze raadden aan om ramen te sluiten wanneer ze vlees bakken en om alleen maar groentjes op de barbecue te leggen.

Zoals enigszins te verwachten, waren de commentaren online niet mals. Een persoon schreef: “Bah … hoe kan je mensen nu vragen om alleen groentjes te bakken op de barbecue. Barbecues zijn voor vlees!” Een andere social mediagebruiker had een andere suggestie: “Dit moet een grap zijn. Misschien heb ik wel een simpelere oplossing: ga gewoon niet meer rond etenstijd joggen.”

Lees meer:
0 reacties