Verdrietig nieuws uit muziekwereld: Rapper Def Rhymz (53) overleden

Verdrietig nieuws uit de muziekwereld. Def Rhymz is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt onder meer zijn voormalige platenlabel, Top Notch.

Def Rhymz, die eigenlijk Dennis Bouman heette, kampte al langere tijd met hartproblemen. In de afgelopen jaren ging hij drie keer onder het mes voor zijn hart. Bij Def Rhymz werd een motortje geplaatst, dat voor de bloedsomloop in zijn lichaam moest zorgen.

"Ik heb die motor in mijn hart als overbrugging tot het moment dat ik een donorhart krijg", zo vertelde hij vorig jaar in de podcast Real Talk. "Het is zoals het is, het loopt zoals het loopt. Maar ik ben niet zielig", klonk het.

Def Rhymz brak in 1999 door met 'Doekoe'. Twee jaar later kwam het album 'De Goeiste' uit. Daarop stonden hits als 'Schudden' en 'Ik ben niet te stoppe'. Via sociale media hebben verschillende artiesten gereageerd op het overlijden van Def Rhymz.

"Def Rhymz is de eerste Nederlandse rapper die ik ooit gehoord heb. Ik zal ook niet de enige zijn van mijn generatie", schrijft Ronnie Flex op Instagram. "Rust in vrede naar deze legend. Deze doet pijn", aldus Akwasi.

Bij Brainpower komt het nieuws 'keihard' aan: "Leerde je ergens in de early 90s kennen. Later zijn we elkaar ruim 25 jaar vrijwel continu tegengekomen en hebben we regelmatig gehangen."

Lees meer:
0 reacties