'Verkrachter' Maxime Meiland reageert: "Ben als persoon misbruikt"

Maxime Meiland
Maxime Meiland Foto: © BSR Agency

Maxime Meiland heeft een rechtszaak aangespannen tegen een man die haar naar eigen zeggen op haar vijftiende verkracht heeft. De televisiester noemt het 'het zwartste moment uit haar leven'. Dertien jaar na het moment volgt er een rechtszaak, maar de man die beschuldigd wordt spreekt van een 'totaal onzinverhaal'.

Meiland baalt wel van de aangifte. "Ja, natuurlijk. Het is vreselijk. Ik wil het afsluiten", vertelt ze op Radio 538. "Nadat ik dat boek heb gepresenteerd, heb je ook interviews. Het is toch zwaar om het er elke keer weer over te hebben, dus ik was heel blij dat die periode op een gegeven moment weer afgelopen was en dan krijg je dit weer. Ja, het is niet leuk."

Ze kan weinig met het verweer van de 'verkrachter'. "We hebben nu een advocaat, dus ik kan en mag er niets over zeggen. Ik wil natuurlijk eigenlijk heel veel zeggen, maar dat mag nog niet, dus ik hou me rustig", aldus Meiland.

De verdachte doet zelf ook zijn verhaal in Privé. "Ik ben als persoon misbruikt voor een commercieel boek, haar boek. Het voelt echt als een klap in het gezicht", aldus de man, die anoniem blijft. Hij laat weten dat Meiland geen aangifte heeft gedaan, omdat het dan een valse aangifte zou zijn. "Dan pleeg je een strafbaar feit. Ik denk dat ze dit ook wel begreep. Want er waren zo veel mensen bij die nacht. Er zijn wel zes getuigen, zodat zij ook weet: als ik dit verhaal aan de politie vertel, dan krijgt het gevolgen, want het klopt niet."

Hij baalt ook dat in de media het verhaal van Meiland klakkeloos wordt overgenomen. "De talkshows waarin Maxime over haar boek vertelde en over deze zaak, hebben nooit haar verhaal gecheckt. Ook zij hadden dit via Maxime kunnen doen. Alles is maar voor waarheid aangenomen. Een Humberto Tan had ook gewoon moeten zeggen: Maar Maxime, je kunt zoiets toch niet zomaar vertellen in mijn talkshow, zonder aangifte of bewijs?"

Lees meer:
0 reacties