Verslaggever scheldt radiopresentator live uit: "Dit is not done"

De hoekvlag op een voetbalveld
De hoekvlag op een voetbalveld Foto: © Pro Shots

Luisteraars waren zaterdag getuige van een scheldkanonnade van verslaggever Henk Lodewijk van Loco FM die verslag deed van het duel tussen Go Ahead Kampen en WHC. Hij wilde melding maken van een goal, maar werd onderbroken door presentator Willem Vlieger, die wilde overschakelen naar een ander doelpunt.

Lodewijk pikte het niet dat hij werd onderbroken bij het beschrijven van de goal en schold de presentator uit. Die besloot het uur vol te maken en is nu gestopt als presentator van de radiozender. Hoofdredacteur Bert-Jan Dokter van LOE Media is geschrokken.

"Dit is not done", zegt Dokter tegen Omroep Gelderland. "Je hebt te maken met luisteraars. Ik begrijp dat een live-uitzending spannend is, maar je hebt een bepaalde mate van zelfbeheersing nodig. En dan druk ik me voorzichtig uit."

Vanuit Loco FM zijn excuses gemaakt door programmaleider Willem Rietberg. "Laat ik duidelijk zijn: we zitten in christelijk gebied, dan hoort het niet dat je dit soort termen de ether in slingert. Daar zit niemand op te wachten. De presentator wilde het per se alleen doen, terwijl je tijdens zo'n uitzending heel veel binnen krijgt. Dat is de andere kant. Maar blijft staan dat onze verslaggever nooit had moeten schelden en vloeken."

Luister hier het radiofragment met de scheldkanonnade van de sportverslaggever richting de presentator terug.

Max Verstappen zwaait naar het publiek op Zandvoort

Verstappen wint voor 50 (!) keer je inzet

Max Verstappen draait een fantastisch seizoen. Met nog zes races te gaan, heeft hij drie overwinningen nodig om het wereldrecord van meeste gewonnen races in één seizoen te breken. Kan Max in de GP van Singapore zijn twaalfde overwinning van dit seizoen pakken?

Speciaal voor nieuwe spelers heeft BetCity een lekkere Odds Boost klaarstaan. Bij een overwinning van Max Verstappen krijg je namelijk maar liefst 50 keer je inzet
Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties