Verstappen kreeg in Portugal geen toestemming om Mercedes te huren

Max Verstappen in Mexico
Max Verstappen in Mexico Foto: © Pro Shots

De vakantie van Max Verstappen in Portugal is niet begonnen zoals verwacht. In de Algarve wilde de drievoudig wereldkampioen in de Formule 1 een Mercedes AMG GT huren. De verhuurmaatschappij liet dat echter niet toe.

De reden? De Nederlander is nog geen dertig jaar en zou in theorie te weinig ervaring hebben om dergelijke wagens te besturen. Verstappen en zijn aanhang verbleven twee dagen in Portugal, waar onder meer een bezoek aan het racecircuit van Autodromo Internacional do Algarve op het programma stond. De Red Bull-coureur en co hadden de baan voor enkele uren afgehuurd.

De bedoeling was volgens The Sun om op de luchthaven van Faro wagens te huren, om daar vervolgens mee te racen op het circuit. Verstappen wilde een Mercedes AMG GT, met een topsnelheid van 315 kilometer per uur, huren. Dat ging echter niet door. Omdat Verstappen nog geen dertig jaar is, kreeg hij de wagen door de regels rond de verzekering niet mee. Hij zou te weinig ervaring hebben en te jong zijn om met dergelijke auto's rond te rijden.

Uiteindelijk werd het een BMW 5 Serie voor Verstappen. Een woordvoerder van het autoverhuurbedrijf, Sixt, liet weten dat er voor Verstappen in het vervolg een uitzondering gemaakt zal worden. "De medewerkers van onze locatie in Portugal hebben de regels gevolgd die horen bij de verzekeringen. Ze bleven klantvriendelijk, want de heer Verstappen kreeg een ander premium-model aangeboden."

"Maar eigenlijk was dit een speciale omstandigheid en een uitzondering op de regel. Er bestaat geen twijfel over zijn rijvaardigheden en ervaring met snelle wagens. Vandaar onze verontschuldigingen. Hij kan vanaf vandaag elke auto bij ons huren die hij maar wil, op welk moment dan ook", aldus de woordvoerder.

Lees meer:
0 reacties