Verstappen laat zich uit over Mercedes: "Toto weet dat ook."

Max Verstappen in China
Max Verstappen in China Foto: © BSR Agency

Toto Wolff zou Max Verstappen maar al te graag naar Mercedes halen, zeker vanwege al het rumoer bij Red Bull. 150 miljoen heeft Mercedes zelfs over voor zijn komst, maar Verstappen denkt niet aan een vertrek.

"Mijn toekomst ligt bij Red Bull op dit moment", stelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Uiteindelijk zal geld niet het verschil maken voor mij, ook niet als er een aanbod van 150 miljoen euro op tafel zou liggen. Ook niet 250 miljoen euro, ik ben blij met wat ik nu verdien. Het gaat om performance, want ik weet van mezelf dat ik vrij chagrijnig word als ik voor P5 of P6 moet strijden. Het gaat altijd om performance. Iedereen weet dat, Toto weet dat ook."

Wolff zei te willen wachten op Verstappen en dat vindt de coureur niet vreemd. "Nee, want ik denk dat iedereen altijd optimistisch en hoopvol moet zijn. Maar op dit moment kan ik zeggen dat ik bij Red Bull wil blijven, want ik geloof in dit project en alle betrokkenen. Uiteindelijk weet je in sport en het leven niet wat er in de toekomst gaat gebeuren."

Verstappen weet ook dat in 2026 het veld er heel anders bij zal gaan liggen. "Wie weet nu welk team het meest competitief is in 2026? Ik heb geen idee. Ik denk er ook niet zoveel aan. Er is dit jaar qua performance zoveel gaande en ik wil nu en volgend jaar goed presteren. Ik denk dat we een goede kans maken, dus 2026 is dan nog ver weg."

Lees meer:
0 reacties