Verstappen zaait onrust: "Altijd aangegeven hoe belangrijk hij is"

Max en Jos Verstappen
Max en Jos Verstappen Foto: © BSR Agency

Het is nog maar de vraag of Max Verstappen zijn toekomst verbindt aan Red Bull Racing. De coureur vertelde onlangs namelijk dat hij zijn lot verbindt aan dat van Helmut Marko, de topman.

Dat vertelde hij aan NU.nl. "De optie dat Helmut weggaat zie ik niet zitten. Ik heb altijd duidelijk aangegeven dat hij erbij moet blijven. Ik kan niet zonder hem doorgaan." Een schorsing om onbekende redenen voor Marko zaaien nu twijfels. Vooral omdat Verstappen zijn toekomst dus committeert aan Marko.

"Ik heb altijd bij het team aangegeven dat Helmut hier heel belangrijk is. Hij moet blijven. Na de dood van Dietrich (Mateschitz, de eigenaar van Red Bull die in 2022 overleed, red.) zijn er een paar taken verdeeld. Ik heb gezegd dat dat in de toekomst, zolang Helmut leeft, zo moet blijven. Daar ben ik heel duidelijk in geweest, zelfs nog afgelopen jaar na Qatar. En ik hoop dat dat niet verandert."

De persoonlijke relatie die Verstappen heeft met Marko, is erg belangrijk voor hem. "We zijn door de jaren heen heel erg naar elkaar toe gegroeid. Je moet ook kijken wat Helmut heeft neergezet met Dietrich. Daar moet je respect voor hebben en daar moet je ook met respect mee omgaan. Natuurlijk kunnen er altijd moeilijke momenten zijn. Maar net als in een relatie moet je blijven communiceren met elkaar."

"Uiteindelijk gaat het om de relatie binnen het team en de communicatie. Als dingen wegvallen die heel belangrijk voor jou zijn binnen het team, krijg je een onwerkbare situatie. Daar ben ik altijd heel open in geweest en dat weten ze ook allemaal."

Lees meer:
0 reacties