Vertrekt Feyenoord uit Rotterdam? "Wordt voorzichtig over nagedacht"

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

De gemeente Rotterdam heeft een deal gesloten die onwenselijk is voor Feyenoord. Mogelijk moet de club in de toekomst zelfs de stad verlaten.

Feyenoord staat nog altijd achter het stopzetten van de bouwplannen voor een nieuw stadion, schrijft RTV Rijnmond. “Dat besluit werd in november 2021 genomen en leidde tot frustratie bij de andere betrokken partners vanuit de gemeente en De Kuip. Pas maanden later werd het besluit om te stoppen met Feyenoord City vanuit alle partijen bevestigd.”

Ook andere oplossingen boden geen perspectief. “Een plek vrijhouden voor een nieuw stadion wanneer de omstandigheden in de bouwsector weer gunstiger zijn, was geen optie. En nu is het de vraag waar Feyenoord nog heen kan als De Kuip niet meer voldoet. Verhuizen naar een nieuw onderkomen op Zuid is onmogelijk, kijkende naar het gebrek aan beschikbare grote ruimte in het gebied in het bestemmingsplan.”

Er wordt in ieder geval nog niet echt gedacht aan een verhuizing. “Verhuizen naar een andere locatie in de stad of zelfs buiten Rotterdam? Heel concreet wordt daar nog niet naar gekeken, al leert een snelle blik op de kaart al dat alleen richting Beverwaard en Barendrecht nog enige mogelijkheid lijkt te liggen.” Toch zal het niet zo snel lopen voor de Rotterdammers. “Feyenoord buiten Rotterdam. Zo’n vaart zal het dus nog niet lopen. Al zegt het voldoende dat er binnen Feyenoord wel al voorzichtig over nagedacht is.”

Lees meer:
0 reacties