'VI-tafelgast niet meer welkom': "Derksen voelde zich vernederd"

Johan Derksen
Johan Derksen Foto: © Pro Shots

Een aantal weken geleden lagen Johan Derksen en tafelgast Pieter Cobelens met elkaar in de clinch bij Vandaag Inside. Sindsdien is Cobelens niet meer gezien bij het programma.

De discussie ging over de oorlog tussen Israël en Hamas. Derksen had eerder gezegd dat 'de Joden er wel een beetje om hadden gevraagd'. Die uitspraak rectificeerde hij later, maar kreeg later een standje van Cobelens.

Leon de Winter van De Telegraaf denkt te weten dat het meningsverschil de reden is dat Cobelens niet meer aanschuift bij VI. "Een aantal weken geleden werd Derksens onbenul doorgeprikt door vaste gast generaal-majoor b.d. Pieter Cobelens. Sindsdien is Cobelens afwezig, kennelijk doordat Derksen zich vernederd voelde en hem niet meer wil zien."

De Winter geeft aan dat jammer te vinden omdat de mannen van VI tegengas nodig hebben. "Maar dit kan niet meer sinds Derksen, en vervolgens Gijp, een standpunt heeft ingenomen over de smerige oorlog die Hamas is begonnen. Derksen laat zich leiden door foto’s, video’s en berichten uit Gaza", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties