VIDEO | Engeland walgt: "Hooligans steken politieagent in brand"

Rellen in Birmingham
Rellen in Birmingham Foto: © Screenshot voetbal_ultras

In Engeland wordt met vreselijke afkeer gekeken en gesproken naar en over het gedrag van de Poolse supporters in Birmingham. De fans van Legia Warschau zorgden donderdagavond voor flinke rellen, waarbij politieagenten gewond zijn geraakt.

Sterker nog, er zou een politieagent in brand zijn gevlogen, zo melden The Sun en The Daily Mail. "Hooligans steken politieagent in brand", zo kopt het laatstgenoemde, Engelse medium. Ook zouden twee paarden en twee honden niet ongedeerd uit de strijd zijn gekomen met de Poolse hooligans. In totaal werden 39 mensen opgepakt tijdens de rellen.

De agent die in brand zou zijn gevlogen zou zijn geraakt met een vuurwerkbom. Hij revalideert met brandwonden in het ziekenhuis. De Poolse fans zouden door het dolle zijn gegaan, omdat er in plaats van 1700 slechts 1000 fans het stadion in mochten. Dit besloot de gemeente Birmingham vanwege de rellen die ontstonden bij het duel tussen AZ en Legia Warschau. Ook toen werden er mensen opgepakt voor het mishandelen van een stewart.

Lees meer:
0 reacties