VIDEO | PSG-fan neergestoken door AC Milan-supporters bij rellen

Bloed op straat na rellen bij AC Milan - Paris Saint-Germain
Bloed op straat na rellen bij AC Milan - Paris Saint-Germain Foto: © BSR Agency

In Milaan liepen supportersrellen maandagavond volledig uit de hand. In aanloop naar de wedstrijd in de Champions League tussen AC Milan en Paris Saint-Germain zouden meerdere gewonden zijn gevallen.

In de stad zou een massale vechtpartij tussen supporters hebben plaatsgevonden. Zo zou een 34-jarige man daar twee keer in zijn been gestoken zijn. Hij moest daarna naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook zou een politieagent eerder op de dag met een mes zijn gestoken. Verder raakten ook nog twee andere Franse supporters gewond in hun gezicht.

Op beelden is te zien hoe de supportersgroepen elkaar aanvallen. Zo zien we verschillende hooligans achter elkaar aan rennen in de straten van Milaan. Italiaanse media melden dat zo'n 50 hooligans van AC Milan de stad onveilig maakten. Zij droegen onder andere wapenstokken en messen bij zich. Ook hadden ze ter bescherming een helm op. De politie was 10 minuten na de aanval ter plaatse.

AC Milan heeft op X het geweld van de supporters veroordeeld. De club benadrukt dat sport mensen juist moet verenigen: "Voor ons is voetbal synoniem met passie, niet met haat. Sport moet verenigen, niet verdelen.

Lees meer:
0 reacties