Vitesse start Crowdfundingsactie: "NEC-supporters doneren geld"

John van den Brom in de Gelredome
John van den Brom in de Gelredome Foto: © Pro Shots

Het is maar de vraag of Vitesse blijft bestaan. Ze moeten deze maand een aantal dingen op orde hebben en als dat niet lukt, mogen ze volgend seizoen geen betaald voetbal spelen.

Woensdagmiddag werd John van den Brom gepresenteerd als de nieuwe trainer van Vitesse voor het komende seizoen. Het is alleen dus nog lang niet zeker of de profclub Vitesse dan nog bestaat. De club moet aandelen die nu nog in handen zijn van Valeri Oyf overhevelen naar een onafhankelijke partij. Anders wordt de proflicentie ingetrokken.

Om dat te voorkomen zal donderdag een crowdfundingactie worden gestart om de club te redden. Van Den Brom zal één van de gezichten zijn die bij de crowdfunding hoort. “Deze prachtige club mag niet verdwijnen. Ik roep dan ook iedere Vitessenaar op om juist nu achter de club te gaan staan, zoals afgelopen zondag. Laat zien dat Vitesse leeft. Samen met diverse Vitessenaren zal ik daarom morgen het startschot geven voor een crowdfunding. Doe mee, kleur de regio geel en zwaar en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig. Voor geel-zwart!”, vertelde hij tijdens zijn presentatie.

ESPN heeft laten weten dat ook supporters van de rivaal geld storten. “Nota bene N.E.C.-supporters hebben hun grote rivaal Vitesse geld gedoneerd. Eén fan uit Nijmegen doneert 25 euro, omdat hij niet wil dat de Gelderse derby verdwijnt.” Het doel is om minimaal één miljoen euro binnen te halen via deze actie. Al zal het daarna alsnog een heel karwei worden om de licentiecommissie te overtuigen.

De ad interim algemeen directeur Edwin Reijntjes liet tegenover de website van de Arnhemmers weten hoe de zaken ervoor staan. “Wij hebben afgelopen vrijdag een verhelderend gesprek gehad in Zeist. De uitdaging is echter wel groter geworden. We moeten voor medio mei een heleboel realiseren. Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de licentiecommissie zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn”, aldus Reijntjes.

Lees meer:
0 reacties