'Voetbalanalist Wim Kieft verdwijnt mogelijk van de televisie'

Wim Kieft
Wim Kieft Foto: © Pro Shots

René van der Gijp heeft aangegeven dat het zomaar zou kunnen dat Wim Kieft binnenkort van de tv verdwijnt, omdat zijn contract bijna afloopt. Dat vertelde hij in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

De analist van Vandaag Inside geeft aan dat hij alleen Kieft de moeite vindt om naar te luisteren onder de voetbalanalisten. “Ik vind Wim Kieft echt de enige die het luisteren waard is, van alle figuren. Van Ali Boussaboun tot de gasten bij Studio Voetbal… Ik vind verder Marco van Basten nog wel spannend. Ruud Gullit wil het vooral leuk houden.”

Rob Jansen zit ook aan tafel en is de zaakwaarnemer van Kieft. Hij geeft aan dat het niet zeker is of de analist wordt verlengd. “We hebben een enorm probleem om de mensen die het bepalen op tv te overtuigen dat Wim absoluut moet blijven. Hij hoort gewoon op die tv met zijn mening en uitstraling.”

Michiel van Egmond is niet verrast dat de tv-bobo’s bij Talpa zo moeilijk doen. “Hoe hoger je komt in de piramide van de tv, hoe minder verstand ze van tv hebben.” Daarna antwoordt Jansen dat hij ook gevraagd heeft hoe het zit. “Ik heb ze gevraagd wat het probleem is met de contractverlenging van Wim. Hélène Hendriks wil hem ook graag houden. Er moet een actie komen om hem te behouden”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties