Voormalig voorzitter Spaanse voetbalbond aangehouden in Madrid

Luis Rubiales
Luis Rubiales Foto: © Pro Shots

De voormalige voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, is bij aankomst op het vliegveld van Madrid aangehouden. Dat melden Spaanse media. Rubiales krijgt volgens de krant El País een dagvaarding om te getuigen voor een rechter.

De oud-voorzitter van de Spaanse voetbalbond, Luis Rubiales, is aangehouden toen hij arriveerde op het vliegveld van Madrid. De krant El País beweert dat de oud-bondsvoorzitter een dagvaarding krijgt om te getuigen voor de rechter.

In Spanje heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 2,5 jaar geëist tegen Rubiales. Dit was vanwege de zoen op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso tijdens de medailleceremonie nadat ze de WK-finale hadden gewonnen. Dit was echter zonder wederzijdse toestemming.

Dat is echter niet het enige. Rubiales is ook verdachte in een corruptiezaak. In een strafrechtelijk onderzoek met betrekking tot de toewijzing van de Spaanse Super Cup aan Saudi-Arabië zijn onlangs al verschillende mensen gearresteerd. Ook het huis van de oud-bondsvoorzitter is doorzocht. Hijzelf was op dat moment in de Dominicaanse republiek.

Lees meer:
0 reacties