Vrouw René van der Gijp woest: "Jullie zijn te blind om het te zien!"

René en Minouch van der Gijp
René en Minouch van der Gijp Foto: © Instagram

De vrouw van René van der Gijp, Minouch, sprak zondagavond met een journalist van De Telegraaf. Het werd geen goed gesprek, want Minouch is nu woest.

Ze is namelijk erg uitgesproken Pro-Palestina en Anti-Israël. "Ik sprak gisteren met een journalist van De Telegraaf. lk vroeg hem waarom de media in Nederland zo weinig headlines geeft over Gaza", schrijft ze op haar Instagram. "Je moet ongeveer vier pagina’s naar beneden scrollen wil je er iets over lezen. Hetzelfde geldt voor NU.nl en het AD."

"Ik kreeg er geen duidelijke reactie op", vervolgt ze haar relaas. "Wat wel duidelijk was in zijn beeldvorming en opmerkingen is dat hij pro-Israël was. Bijvoorbeeld de opmerkingen: ‘De vijand zit onder de grond’, ‘de beelden zijn niet echt, allemaal gestaged’ en ‘de pers mag Gaza niet in want te gevaarlijk,"

"Hoe dom om te zeggen dat het te gevaarlijk is in Gaza. Oekraïne is ook gevaarlijk. Syrië, Afghanistan ook. Maar daar waren ook journalisten. Ze willen graag Gaza binnen. Maar het mag niet! Van Israël… Wat daar gebeurt is ronduit beestachtig. Nogmaals, 8.000 kinderen! Het interesseert jullie niet. Niemand van de redactie die wat dieper gaat graven? Of worden ze tegengehouden? Tijd om abonnementen op te gaan zeggen?? De vijand zit in Gaza namelijk boven de grond maar jullie zijn te blind om dat te zien!", aldus een woeste Minouch.

Lees meer:
0 reacties