Waardeloze anekdote van VI-gast: "Hadden niet moeten uitzenden"

Johan Derksen bij Vandaag Inside
Johan Derksen bij Vandaag Inside Foto: © Vandaag Inside

Gisteren werden Wilfred Genee en zijn collega's geconfronteerd met een van de allerslechtste anekdote ooit tijdens Vandaag Inside. Ze waren sprakeloos en concludeerden: "Dit kan absoluut niet op de televisie!"

De presentatoren van Vandaag Inside hebben de week op een opmerkelijke manier afgesloten: Wilfred Genee en Johan Derksen raakten tijdens de vrijdagshow in een 'conflict' over het onderwerp Jodenhaat, en daarvoor werden ze geconfronteerd met een verhaal van Hans Muijsson, die maar liefst 42 jaar lang met de Golden Earring op tour mocht.

Wilfred vroeg aan Hans om een unieke anekdote te delen. "Hans, haal eens een leuke herinnering op, een gek verhaal. Je vertelde me laatst op BNR over Jos Brink die zichzelf behoorlijk te veel dronk..." Hans reageerde: "Dat verhaal is te uitgebreid." Waarop Wilfred zei: "Kom op, gewoon een lekker ontspannen verhaaltje voor de vrijdagavond."

De anekdote luidde als volgt. “Als het 20.00 uur showtime is en George Kooymans komt om 19.25 uur of ik even scheerspullen wil gaan halen… Dat ie ze eigen goed kan scheren. ‘Ga even scheerspullen halen!’ Ik zeg: ‘Joh, het is 19.25 uur.’ ‘Niet lullen, lopen!’”

“Ennehh, ook nog achter me aan schreeuwen: ‘Geen krabbertjes, hè! Wel goede scheerspullen!’ Ik loop het theater uit, ik kijk naar rechts, er zit een Albert Heijn. Dus ik was binnen vier of vijf minuten terug. Ik kom de kleedkamer in en hij zegt: ‘Wat heb je nou geflikt? Ben je nu al terug?’ Ja…”

"Er zijn talloze van dat soort verhalen," zei Muijsson. Johan Derksen grappend: "Dit gaat te ver!" Wilfred voegde eraan toe: "Ja, dit is verrassend! Haha. Misschien hadden we dit niet moeten uitzenden. Dit kan ons in de problemen brengen."

Lees meer:
0 reacties