"Wij hebben niet een minder jaar: Van Gerwen heeft een minder jaar"

Michael van Gerwen
Michael van Gerwen Foto: © Orange Pictures

Op 15 december staat er een nieuwe editie van het WK darts van de PDC op het programma. In totaal doen er twaalf Nederlanders mee aan het toernooi.

"Er wordt soms gezegd dat 'we' een minder jaar hebben, maar 'we hebben niet een minder jaar: Michael heeft een minder jaar", begint Van der Voort tegenover het Algemeen Dagblad. "Het hele Nederlandse darten draait om Michael. Gian van Veen doet het leuk, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert doen het goed, maar alles valt en staat bij Michael."

"Dat de rest het soms goed doet, is in de schaduw van hem. Haal Michael maar eens weg", vervolgt Van der Voort over de drievoudig wereldkampioen. "Je houdt dan goede spelers over, maar geen absolute wereldtop. Of een nieuwe Nederlandse wereldtopper kan opstaan? Nederland is een groot dartsland dus het kán, maar je krijgt niet snel iemand zoals Michael, met het totaalpakket van én talent én mentaliteit."

Volgens de darter zou het raar zijn als een andere Nederlander dan Van Gerwen het WK wint. "Kijk naar het verleden: áltijd won er een wereldtopper. Daar zijn er drie of vier van, de rest maakt geen kans. Maar er is een verschil tussen het toernooi winnen en ver komen, want er zijn genoeg Nederlanders die ver kunnen komen", besluit Van der Voort.

Lees meer:
0 reacties