Wilfred Genee bereikt nieuw laagterecord met kijkcijfers talkshow

Wilfred Genee bij Veronica
Wilfred Genee bij Veronica Foto: © Pro Shots

Waar Wilfred Genee met Vandaag Inside dagelijks de pannen van het dak scoort qua kijkcijfers, is dat bij zijn andere programma’s niet het geval. Zijn voetbaltalkshow Veronica Offside bereikte maandag een laagterecord.

Het voetbalprogramma van Veronica werd normaal gesproken altijd uitgezonden om 20:30 uur, maar het programma is verplaatst naar 22:30 uur. Er was een aanvaring met Clarence Seedorf en omdat het programma al eerder was opgenomen, kon daar bij 'Vandaag Inside' mooi reclame voor gemaakt worden, dat hielp echter niet.

In de podcast Tina’s TV Update geeft kijkcijferexpert en voormalig SBS-directeur aan dat de kijkcijfers van het voetbalpraatprogramma in een neerwaartse spiraal terecht zijn gekomen. “De kijkcijfers zijn natuurlijk wel heel erg schrikken voor Wilfred Genee, die eigenlijk alleen maar miljoenencijfers gewend is met Vandaag Inside. De kijkcijfers van Veronica Offside zaten vaak net boven de 200.000, maar de afgelopen weken zelfs daaronder. Vorige week nog maar 165.000.”

De kijkcijfers zijn nu zelfs gedaald tot 123.000 kijkers. Dat doet Nijkamp denken aan een ander programma. “Lager dan dit scoorde het programma niet. Het komt bijna in de buurt van het programma dat RTL 7 destijds tegelijk met 'Veronica Offside' lanceerde. Dat VTBL, dat echt maar vier weken heeft gelopen ofzo... Het gaat dus helemaal niet goed”, besluit de kijkcijferexpert.

Lees meer:
0 reacties