Willem Engel emigreert: "Respect voor mensenrechten verdwenen"

Willem Engel
Willem Engel Foto: © BSR Agency

Willem Engel, voorman van VirusWaarheid, zijn broer Jan en jurist Jeroen Pols gaan allemaal emigreren. In Nederland voelt het trio zich niet meer thuis noch welkom.

Jan Engel verkast naar Paraguay "Een lekker rustig land. Het ligt ver buiten de gebaande paden en Paraguay heeft grotendeels een agrarische samenleving", opent hij bij het Algemeen Dagblad. "Bewust geen Europese Unie meer. Met de vereenzelviging van overheidsdiensten en de eenwording is het respect voor mensenrechten hier verdwenen", meent Jan.

"Vroeger kon je nog een beroep doen op het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, zoals mijn vader deed. Dat hoef je vandaag de dag niet meer te proberen". Het drietal wilde emigreren naar waar overheidsbemoeienis nihil is. "We hebben een uitgebreide studie gedaan en een land uitgezocht met een zo klein mogelijke overheid", vult Jeroen Pols aan. ,"Ik denk dat het daar nog mogelijk is om op een vrije manier te leven, zonder een overheid die je constant terroriseert. Ik heb liever een land met wat slechtere wegen en slechte voorzieningen dan een land waar de overheid je niet met rust laat."

Ook Willem Engel gaat weg uit ons land. "Ik ben met mijn vriendin Dorien veel bezig in Portugal en Spanje om daar te bouwen en te zorgen dat we ook daar kunnen wonen". Écht weg kan hij niet. We hebben natuurlijk nog rechtszaken lopen. Voorlopig ben ik daar nog even mee bezig."

Lees meer:
0 reacties