Willem van Hanegem (80) ontvangt een koninklijke onderscheiding

Willem van Hanegem
Willem van Hanegem Foto: © YouTube

Oud-topvoetballer Willem van Hanegem is maandagavond in de Doelen in Rotterdam benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. De onlangs 80 jaar geworden kreeg de erkenning opgespeld door burgemeester Ankie Broekers-Knol van Bloemendaal, de gemeente waar hij al jaren woonachtig is.

De burgemeester had eveneens lovende woorden klaar voor Van Hanegem. "U verstaat de kunst om mensen zich gezien en gehoord te laten voelen. En dat is in deze tijd een eigenschap die zeer welkom is. U behandelde iedereen hetzelfde, ongeacht afkomst, status of achtergrond. Voor u was iedereen gelijk, het ging u om kwaliteit. Voor veel jonge spelers, met name spelers met een migratieachtergrond die zich niet altijd automatisch geaccepteerd voelden, was u dan ook een mentor en een soort vaderfiguur. Overigens wel een vader die altijd zei waar het op stond", gaf ze aan.

Onder de 1700 aanwezigen waren onder meer Guus Hiddink, Sjaak Swart, Jan Mulder, Feyenoord-international Mats Wieffer, Dick Advocaat en vele andere oud-spelers, familie en vrienden, zo wist Algemeen Dagblad te melden.

Lees meer:
0 reacties