Woerts brengt bezoek aan Oranjevrouwen: "Dat is het grote probleem"

Chris Woerts heeft maandag een bezoek gebracht aan de training van de OranjeLeeuwinnen. Dat deed de sportmarketeer op uitnodiging van bondscoach Andries Jonker.

Woerts was begin april zeer kritisch op het vrouwenvoetbal. "Die dames moeten hun mond houden, die kunnen amper de bal van A naar B spelen", zei hij onder meer. Jonker nodigde Woerts vervolgens uit voor een training. In eerste instantie was de marketeer daar niet enthousiast over: "Nodigt hij me via de pers uit om een training bij te wonen. Hij moet z'n mond houden, die wijsneus."

Uiteindelijk krabbelde Woerts dus terug en stond hij maandag langs de lijn bij een training van Oranje. "Ik heb die uitdaging van Andries Jonker aangenomen. Ik ben helemaal naar Doorwerth gereden, tering eind weg, maar het was heel gezellig", zegt hij in De Oranjezomer.

"Ik heb ook uitgelegd dat ik niks tegen damesvoetbal heb, maar dat die gelijkwaardigheid van betalen nergens op slaat", aldus Woerts, die onder meer sprak met Daniëlle van de Donk. "Toen heb ik ook uitgelegd dat het belachelijk is dat hen gelijkwaardig worden behandeld met mannen qua salaris, terwijl de KNVB de subsidie voor (vrouwelijke) Eredivisieclubs heeft afgebouwd."

De marketeer vindt het 'lachwekkend' dat voetbalclubs door heel het land beginnen met een vrouwentak. "Daar is helemaal geen kwaliteit voor. Je moet voor kwaliteit kiezen, niet voor kwantiteit. Dat is het grote probleem van de KNVB", meent Woerts, die vindt dat de voetbalbond het geld dat wordt verdiend op het EK mannenvoetbal moet gebruiken om te investeren in het vrouwenvoetbal: "Haal die speelsters die in het buitenland voetballen terug naar Nederland en geef ze een taak."

Lees meer:
0 reacties