Woerts: "Die kunnen geen Ajax, Feyenoord of PSV meer kijken"

Chris Woerts maakt zich grote zorgen over de voetbalrechten. De sportmarketeer luidt de noodklok nu de rechten voor Europees voetbal vanaf komende zomer bij Ziggo Sport liggen. Hij vreest dat veel Nederlanders de duels niet kunnen kijken.

"Ziggo heeft volgend jaar de rechten voor de Champions League-, Europa League en Conference League-wedstrijden en dan moeten ze 75 procent dekking in Nederland hebben, maar veertig procent van de Nederlanders heeft geen tv waar ze een app op kunnen downloaden", schetst Woerts bij Vandaag Inside. "Dus kan veertig procent van de Nederlanders dadelijk geen Ajax, Feyenoord, PSV of AZ kijken in alle Europese competities."

"Dus dat is wel een probleem", meent Woerts. "Ziggo moet dat regelen, maar zij zeggen: je moet die app downloaden. Maar veertig procent van de mensen kunnen dat helemaal niet of hebben geen tv waarop dat kan. Dus die worden uitgesloten", aldus de sportmarketeer, die zich daarna tot PVV-leider Geert Wilders richt. "Ik vind het een uitstekende taak voor Geert Wilders om te regelen dat heel Nederland gewoon op het open net kan blijven kijken. Sport is de dynamiek in de maatschappij, de verbindende factor."

Lees meer:
0 reacties