Woerts heeft groot Viaplay-nieuws: "Bezuinigen of stekker eruit"

Het voortbestaan van Viaplay hangt aan een zijden draadje. De streamingsdienst, waar onder andere Formule 1, Darts en de Premier League te zien is, verkeert in financieel zwaar weer en de kwartaalcijfers worden steeds uitgesteld.

Sportmarketeer Chris Woerts verwacht dat het bedrijf moet bezuinigen of dat de stekker er compleet uit gaat. "Viaplay zit in zwaar weer", begint hij woensdagavond bij Vandaag Inside. "Ze hebben een te grote broek aan gehad en ze moeten morgen bekend gaan maken dat ze of bezuinigen of de stekker eruit trekken."

"De aandeelhouders moeten overtuigd worden dat er meer geld in moet, maar dat geld hebben ze eigenlijk niet", vervolgt hij. "Viaplay heeft nu 2 miljard euro afgetikt voor 6 jaar Premier League. Het is niet meer vol te houden en straks wil niemand die peperdure studio's meer overkopen."

Wat er gaat gebeuren met bijvoorbeeld de uitzendrechten van de Formule 1 als de stekker eruit gaat? "Dan gaan de rechten terug naar de rechtenhouders. Dat gaat terug naar de FOM (Formule One Management, red.), maar die zitten met angst en beven, want er is eigenlijk geen markt voor. Dan heb je alleen Ziggo. Daar hoopt heel Nederland op, maar die betalen nooit 33 miljoen", besluit Woerts.

Lees meer:
0 reacties